Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarskuggan, hjälp!

Jag tänkte att jag kunde ta med mig arvsmassorna på promenad till en lekpark som ligger på lite avstånd från hemmet. Jag tänkte också att jag kunde introducera tanken på att hålla ungefär samma rutiner som i skola och förskola, som att varva ner lite efter lunch genom att ha lässtund.

Jag känner också mina arvsmassor tillräckligt väl för att veta att dessa förslag skulle tas emot med ett rungande "Neeeeejj!". Så jag tog lite hjälp av den stora favoriten; Sommarskuggan.


De köpte det med hull och hår.
Supertaggade över att ha fått ett uppdrag från Sommarskuggan knatade de härs och tvärs för att göra det som stod på meddelandet.

Polarn blev lite besviken när ett meddelande (med lite hjälp från herr B.o.B.) talade om att skatten var en bok. Hon ville ha en riktig skatt, men guld och fina stenar, vad hon nu ska med det till.


Men jag tror att hon i alla fall tyckte om den bok vi valde:


Mats Strandbergs Monstret i natten. Jag tycker det verkar bli en väldigt rolig bok att få läsa för dem.

Mitt lilla påhitt gjorde förmiddagen till en bra start på sommarlovet. Eftermiddagen var mer varannan tjafs, varannan lek, men man kan ju inte vinna varje gång. Kanske får Sommarskuggan dyka upp med fler uppdrag framöver.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.