Fortsätt till huvudinnehåll

Liten pärla.

Dagens utflykt gick till Stavgard vikingaby, och det var en härlig upplevelse. Fantastiska personer som engagerat berättade historien bakom platsen, visade hur tidstypiska hus såg ut, var uppbyggda och fungerade.


Arvsmassorna fick också karda ull som de sedan fick tova till ett litet underlägg. Eftersom det var något av ett blodsockerfall hos Polarn så var hon inte jätteengagerad, alltså gjorde jag och Pyret det mesta. Så ni fattar redan att det kommer bli några dispyter kring det där tovade underlägget framöver. Jag hävdar bestämt att det är allas och ska förvaras i gemensamt utrymme, men är inte säker på att den ekvationen går hem hos alla.


Till stor glädje fick de prova på bågskytte. Dagens hit. Pyret blev så taggad att hon bestämt hävdar att hon vill lära sig bågskytte på riktigt. Jag har lovat att undersöka saken.


Om det inte varit för att resterande sällskap också började känna av behovet av näring hade vi också kunnat få lära oss mer om tidstypiska instrument. Men efter en promenad i fantastisk miljö för att se Stavars hus, där Polarn lyckades fånga en gräshoppa och jag fick mitt livs första fästing, var det bråttom till lunch.

Kort och gott, summa sumarum; Stavgard vikingaby en oväntad liten pärla till utflyktsmål.

Efter en enkel lunch begav vi oss in till Visby för ännu ett besök på Glassmagasinet. Jag vet, många glassar blir det. Vi tog också en promenad utmed hamnen och gick genom Botaniska trädgården.

Och nog är det märkligt, de har två katter hemma, men så snart en främmande katt svansar fram och kelar så är det näst intill omöjligt att få dem att gå därifrån. Inte ens när man lockar med att gå och köpa glass kan de slita sig.

Pyret blev ytterst bekymrad över om den väldigt välmående katten hade något hem, och om den i så fall skulle hitta det hemmet. Den oron använde hon sedan för att hjälpa en död humla att hitta en fin begravningsplats. Överlag ägnas just nu väldigt mycket tid till att "hjälpa" humlor, nyckelpigor, maskar, larver, skalbaggar och annat djurliv. Så här i sommartid kommer man endast fram fem meter i taget. 

Men vad gör det, vi har ju all tid i världen. Ännu mer tid blir över när telefonen används sparodiskt i korta ögonblick under dagen. När man umgås så här intensivt hinner man lagom öppna mobilen så blir man avbruten. Allt får vänta. Och det behövs. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.