Fortsätt till huvudinnehåll

Hjärngympa.

För att inte få total klaustrofobi av att hänga med nej-sägarna tog jag idag en långpromenad, ensam, till ljudet av 80-tals hits. Ingen ville följa med och då lyssnar jag hellre på Bonnie Tyler, Wham! och Pat Benatar än "Jag är trött", "Är vi framme snart?", eller "Det här är tråkigt". För att inte bli galen eller få ryggskott behöver jag komma ut och röra på mig i alla fall en gång per dag.

Att spendera dagarna till ljudet av My little pony eller "Nej!" gör att hjärnan behöver mer än fysisk aktivitet för att inte krascha, den behöver lite intellektuell utmaning också. Jag avslutade det 500 bitars pussel jag tog fram igår, så därför tog jag fram ett på 1000 bitar som kanske i alla fall dröjer några dagar att avsluta.


Man har ju exakt så roligt som man gör sig. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.