Fortsätt till huvudinnehåll

Checklista.

Checklista för Gotland:

Ta färjan över till Fårö.
Arvsmassorna tyckte det var grymt coola 8 minuter.

Bada vid Sudersand.
Inte jag, jag doppade inte ens tårna i det där i badet, men arvsmassorna struntar ju tunt i saker som temperatur. Det gjorde många andra också, så besöket blev kort. Fullpackad strand är inte min idé om en härlig dag.


Jag lockade med arvsmassorna med löfte om mat. Närmare bestämt hade jag fått tips om att besöka Crêperie Tati på Kutens bensin. Det var hysteriskt lång kö, men jag blev vansinnigt nöjd med min beställning. Otroligt god galette. Resten av sällskapet hade bestämt sig för att vara missnöjda med det mesta för dagen, så jag vet inte vad de tyckte, jag har ju bestämt mig för att försöka välja lycka, så jag frågade heller inte utan njöt bara av min mat.


Efter lunchen valde jag lyckan igen och överlät till de andra att bestämma vad de ville göra. Av någon anledning blev det då att besöka ett Raukfält. Kanske för att jag hade föreslagit det, kanske för att jag hade ett förslag, kanske för att jag hade kollat upp vad man kan hitta på och kunde ge ett förslag. Eller så ville de bara göra mig nöjd.


Arvsmassorna blev i alla fall nöjda, platsen bestod ju av deras favoritsak: stenar. När de sedan kunde leta fossiler, och vi hittade ett gäng, så blev de ännu mer nöjda. 


Kvällen avslutades med en middag där jag åt lammfilé och saffranspannkaka. Ännu en check på den. 

Känns som att jag lyckades vara en plikttrogen Gotlandsturist idag. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.