Fortsätt till huvudinnehåll

Den store bärfinnaren.

Eftersom mor i familjen tycker om att hitta platser som ger en ursäkt för att promenera blev dagens utflyktsmål Bungenäs.

Ytterligare en plats med fullkomligt makalösa och lite surrealistiska vyer.




På halvön strövar får fritt, så plötsligt korsade en flock vår promenadväg.


När hungern slog till gick vi till Bungenäs matsal och Kalkladan.


Jag fick veckans godaste lunch.


Men arvsmassornas intresse var hela besöket riktat mot kanterna av vägen. Polarn pekade i början av promenaden på något och frågade vad det var för bär. Jag hade mina misstankar och en sökning gav mig rätt; salmbär. Eftersom hon är fullkomligt besatt av bär började genast en intensiv plockning och hon åt tills vi satte stopp. Eftersom det enda vi hade att plocka i var en karta över Kneippbyn som vi rullade ihop till en strut, blev mängden densamma som en ask för coctailtomater (som låg i bilen efter Polarns senaste blodsockerdipp). Fast då räknas inte den mängd hon redan stoppat i sig. Hon hade lätt kunnat plocka en liter. 


Efter en lång promenad på halvön belönades vi med ett stopp på ett mysigt café i Fårösund innan vi körde i riktning mot Visby. Riktigt fika, hembakat, inget dussinfika från någon kedja.

En regnskur bestämde åt oss att det kanske var en lagom sista kväll på ön att besöka Cirkus Brazil Jack. De är en djurfri cirkus och innehåller därför bara allt sådant som arvsmassorna tycker är så otroligt spännande och roligt; som akrobatik, trolleri och clowner. Och arvsmassorna blev mäkta imponerade, speciellt Polarn har så himla lätt för att ta till sig sådant, hon blir så fenomenalt lycklig. Det ger ju en sådan fantastisk känsla hos en själv, att se dem genuint lyckliga, roade, imponerade och alldeles hänförda.

Själv hittade jag mitt nya Yoga-goal: 


Jag har ju kört mellan en kvart och en halvtimmes yoga varje morgon under semestern, borde vara där snart. Eller kanske borde målet vara att i alla fall slippa kandidera till landets stelaste människa. 

Imorgon blir sista dagen på ön, så himla trist.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.