Fortsätt till huvudinnehåll

Hopp och galopp.

Vi såg reklam för att det skulle vara Tornerspel och medeltida marknad vid Skoklosters slott och tänkte att det kunde vara kul med lite mer av sådant. Behålla Gotlandskänslan lite grann.

I 30 graders värme fick vi titta på beridet bågskytte, barocka damer, svärdkamp och Tornerspel, och vi kunde strosa runt på en marknad som sålde saker som skulle påminna om tidsepoken.




Tjusig miljö, fina hästar, medverkande som visade härlig entusiasm, och en 4H-gård intill med fantastiskt engagerad personal och söta getter.

Mest uppskattade arvsmassorna att man fick klappa hästarna efter varje uppvisning, att se uppvisningen av svärdstrid, att prova riddarrustning i barnstorlek, och att gå till 4H-gården. Då hade allt utom att kunna klappa hästarna gått att göra utan att betala 440 kronor. Med Tornerspelet på Gotland färskt i minnet kändes det som att den här organiseringen, kvaliteten eller talangerna kanske inte matchade priset. Eller så var våra krav för höga efter Tornelspelet på Gotland.

Jag är mest nöjd över att ha spenderat en hel dag iklädd hatt. Kanske är det åldern som gör att jag lite mer för varje år struntar i egna nojjor och idéer, för den här gången kände jag mig inte så där utklädd som jag gjort vid tidigare försök. Att nojjor lättar med åldern kanske också förklarar att jag kunde bo en vecka i ett hotellrum där det ovanför fönstret huserade en spindel, som jag döpte till vår husspindel. Liksom att jag hittade en spindel på toaletten hemma som jag bara klev över för att sen gå och lägga mig.
Jag försöker utmana mina svagheter lite i taget, kanske kan jag göra mig själv till en liten krutgumma med tiden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.