Fortsätt till huvudinnehåll

Slott för hela slanten.

Dagens utflyktsmål:


Gripsholms slott.

Innan själva slottsvandringen strövade vi runt i Mariefred för att hitta ett vettigt lunchställe. Inte för att arvsmassorna bryr sig, men jag kan tycka att det skulle vara trevligt om det fanns något annat än köttbullar, pannkakor, hamburgare, pizza eller köttfärssås på en barnmeny. 99% av gångerna är det ju dessutom bara pannkakor eller köttbullar att välja på. Som sagt, arvsmassorna är nöjda, men efter den här semestern börjar jag oroa mig för att de ska få skörbjugg.

Det märks att arvsmassorna vuxit på sig lite, för besök på museum (eller i detta fall ett slott) väcker lite intresse. Just Gripsholm var väldigt stort, så det var garanterat för mycket begärt att de skulle hålla fokus genom alla rum. Jag är nöjd över att de var med på noterna i alla fall halvvägs innan gnäll, varvat med fniss och sura miner, slog till. Pyret var nöjdast med att upptäcka att hon var slående lik kronprinsessan på ett fotografi från när hon var i ungefär samma ålder.

Innan vi åkte hem stannade vi till på Taxinge slott för att kolla in deras omtalade mängder av bakverk. Just när vi var där var det högt tryck med långa köer. Inte idealt när man ska få en trött Polarn att välja något. Det mest spännande var att ur den dignande buffén valde Pyret och Polarn varsin bulle. De lockas tydligen inte av tårtor och bakverk.

Herr B.o.B. fick äran att åka en sväng till för att besöka Taxinge efter att vi kommit hem, eftersom Pyret hade glömt sin väska där, innehållande hennes plånbok med fickpengar, och min gamla mobil som hon använder som kamera. Ett telefonsamtal gav det lättande beskedet att någon hade lämnat in väskan, med innehållet intakt. Pyret blev lite skärrad av upplevelsen, och vi lärde oss att från och med nu får medtagna väskor inte tas av under utflykter.
Jag fick aldrig veta om herr B.o.B. fikade en gång till innan han åkte hem igen.

Medan herrn i huset var på utflykt på egen hand hittade jag några fler stenar till vår Gotlandsskål. Jag misstänker att det kommer dyka upp stenar i varannan ficka ett tag framöver.


Sen avslutade jag kvällen med att lägga klart mitt pussel. Den där himlen var ingen lek att få till kan jag säga, men är man mästare på ordning och reda så är man.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.