Fortsätt till huvudinnehåll

Planera.

Det där med att planera för varma sommardagar är ju inte så knepigt, i värsta fall kan man ta en picknick eller lite strandhäng. Men att planera för dessa dagar när det är mulet, kallt och trist är en annan sak. Jag vet mycket väl att väderprognoser för längre fram är ett par, tre dagar är ytterst opålitliga och ska tas med något kilo salt, men jag får ändå lite panik över att se grå moln med regndroppar för tiden som väntar, som ensam ledig med arvsmassorna. Jag har spenderat så himmelens mycket tid redan åt att googla fram aktiviteter under semestern, ner till bästa ställe att fika på, att jag känner mig helt färdig.

Skönt att i alla fall få en stund att fly det stundande problemet för en kväll. Jag tog en efterlängtad middag med Ellegulle och försökte komma ikapp allt vi missat sedan sist.

För att ta mig till och från denna middag stötte jag på det härlig fenomenet "Derby"
= Ett tillfälle där samhället spenderar resurser för att hindra vissa män från att utöva våld för att dessa inte kan hantera hur andra män, som de inte känner, sparkar på en boll.
Det skrivs och talas vitt och brett om hur poliserna behöver mer resurser för att minska våld och kriminalitet. Så behöver de ägna sin tid åt att sortera in personer efter färg på halsdukar och åka pendeltåg med dem. Varför rasar inga politiker om detta kan tro?
Märkligt.

I alla fall; nu ska vi tydligen få ett par dagar med fint väder innan det blir tråkig sensommar, jag känner redan pressen över att spendera dem väl.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.