Fortsätt till huvudinnehåll

Vad är målet?

Polarn hade utvecklingssamtal idag. Igår hade hon ont i magen och hon satt hela samtalet och höll min hand. Helt i onödan.
Hon ligger på en högre nivå i alla ämnen, lärarna hade bara lovord. Deras svårighet var att i utvecklingsplanen kunna formulera några mål att utvärdera till nästa samtal. Hon behövde ju inte bli bättre på något direkt. Till sist kom vi på att hon kanske behövde öva på att bli lite mer bekväm att läsa inför andra, och att lugna nerverna vid prov. Det känns som jättebra mål.

Polarn själv tyckte att det var roligt med alla ämnen för att det var roligt att lära sig allt, men mest gillar hon matte.

Det är så skönt att arvsmassorna trivs i skolan, gillar att vara elever, har bra lärare och har läshuvud. Jag hoppas det håller i sig.

Helt omotiverad bild från besöket på Fjärilshuset. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.