Fortsätt till huvudinnehåll

Just idag

Just idag är jag stark sjöng Kenta.
Jag slås gång på gång av hur det är just så, inte att vara stark skulle vara en fixerad position, utan något som inträder ibland. Just idag, men kanske inte igår, eller imorgon. 
Att i det dagliga arbetet mötas av människor som inte orkar vara starka, men klarar en dag till. Att se tragedier utspela sig från ett besök till ett annat. Att höra om det som varit och det som väntar. Just idag är en dag till där livet utspelar sig.
Ingen av oss orkar vara starka varje dag. En del dagar är vi sköra, trasiga och svaga. Så måste det få vara. Vi gör vad vi kan, varje dag. Vi måste få göra det som gör oss starka, och få erkänna vad vi inte mäktar med. Just idag av alla dagar; World mental health day.

WHO gör det enkelt;

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.