Fortsätt till huvudinnehåll

En trött, alla trötta

Med den ihärdiga tröttheten lyckades jag sova ända till 7.30 idag. Måste vara rekord av något slag. Arvsmassorna var lika trötta de och bad om en vilodag där fokus skulle vara att äta lördagsgodis och se på alla filmer och tv-serier de hittat. Så fick det bli, typ. 

Vi tog ett litet avbrott för att Polarn ville se om det fanns några fina smycken på secondhand, så vi gick dit en sväng. Inga smycken föll arvsmassorna i smaken, men jag hittade tre Berså-tallrikar för 20 kronor styck.
Lite använt skick, men vad gör det.

Sen tog vi en kort cykeltur för att köpa kattmat till gammelkatts känsliga lilla magge. Jag blir inte riktigt klok på skillnaderna i kilopris på specialfoder. Den minsta påsen har ett kilopris på 298 och den största 81 kronor kilot, vilket känns något löjligt. Så jag slängde på en 10 kilos påse pä cykeln, det funkade.
Resten av dagen var tillägnad tv:n, fika, godis, tacos och stickning. Det behövdes.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.