Fortsätt till huvudinnehåll

Sommaren snart slut

Så var det arvsmassornas sista sommarlovs dag. Imorgon är det dags för sommarfritids. De små liven förbereddes genom att få vara uppe sent, men väckas tidigt, de fick kliva upp samtidigt som jag gav mig ut och sprang. 
Jag kan ha anat en viss sorg över att sommarlovet var över och en något hysterisk ton när de sa att de verkligen ville ha en rolig dag. Kändes svårt att nå upp till den känslan de önskade, men jag gjorde mitt bästa. Vi åkte in till stan och gick på bio!
DC League of Superpets.
Jag tyckte den var okej, lite seg emellanåt, men arvsmassorna uppskattade den. Lägger man till popcorn och baconsnacks så är väl i och för sig alla filmer bra enligt dem. 

På Hötorget var det loppis, Pyret ville titta på allt krimskrams och vi hade lite tid innan bion, så vi strosade runt där. Och titta då vad jag hittade:
Påfyllning till min Rosen-serie. Tjohoo!

Efter bio-häng i city ägnades dagen åt sjukt tillfredsställande saker som att plocka undan all tvätt och sedan tvätta veckans alla träningskläder, handla allt för veckan, och sköta om alla blommor. Jag är alltid så nöjd när alla kläder är inplockade i garderober, kylskåpet är fullt, veckans matschema är ifyllt, toapappret är påfyllt och allt är i ordning. Det ger mig glädje att fylla på burken med maskindiskmedelskapslar. Jag blir lugn av att alla underkläder ligger i lådorna och tvättkorgen är tom. Jag blir nöjd när planeringen är klar och det bara är att sätta igång. Kalla mig fyrkantig. 

Något annat som är tillfredsställande är att ha en kvällsfika med mammakompisen. Ingen kommer ju ändå sova inatt, så då kan vi lika gärna ha sällskap. 
Och med det sagt så hälsar vi vardagen åter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.