Fortsätt till huvudinnehåll

Sommaren snart slut

Så var det arvsmassornas sista sommarlovs dag. Imorgon är det dags för sommarfritids. De små liven förbereddes genom att få vara uppe sent, men väckas tidigt, de fick kliva upp samtidigt som jag gav mig ut och sprang. 
Jag kan ha anat en viss sorg över att sommarlovet var över och en något hysterisk ton när de sa att de verkligen ville ha en rolig dag. Kändes svårt att nå upp till den känslan de önskade, men jag gjorde mitt bästa. Vi åkte in till stan och gick på bio!
DC League of Superpets.
Jag tyckte den var okej, lite seg emellanåt, men arvsmassorna uppskattade den. Lägger man till popcorn och baconsnacks så är väl i och för sig alla filmer bra enligt dem. 

På Hötorget var det loppis, Pyret ville titta på allt krimskrams och vi hade lite tid innan bion, så vi strosade runt där. Och titta då vad jag hittade:
Påfyllning till min Rosen-serie. Tjohoo!

Efter bio-häng i city ägnades dagen åt sjukt tillfredsställande saker som att plocka undan all tvätt och sedan tvätta veckans alla träningskläder, handla allt för veckan, och sköta om alla blommor. Jag är alltid så nöjd när alla kläder är inplockade i garderober, kylskåpet är fullt, veckans matschema är ifyllt, toapappret är påfyllt och allt är i ordning. Det ger mig glädje att fylla på burken med maskindiskmedelskapslar. Jag blir lugn av att alla underkläder ligger i lådorna och tvättkorgen är tom. Jag blir nöjd när planeringen är klar och det bara är att sätta igång. Kalla mig fyrkantig. 

Något annat som är tillfredsställande är att ha en kvällsfika med mammakompisen. Ingen kommer ju ändå sova inatt, så då kan vi lika gärna ha sällskap. 
Och med det sagt så hälsar vi vardagen åter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.