Fortsätt till huvudinnehåll

Dags

Då förbereder vi oss för skolstart. Jag kan inte fatta att Pyret börjar mellanstadiet och Polarn andra klass. Vi läser igenom välkomstbrev och pratar om vad som känns pirrigt, nervöst och förväntansfullt. 
Pyret tycker att det känns pirrigt att få nya lärare, är ledsen över att en kompis börjar i en annan skola och är lite orolig över att få skåp med hänglås och att läxorna ska bli svårare. Samtidigt som det känns spännande att börja i fyran.
Polarn är mest förväntansfull över att få träffa fröknar och kompisar igen och känner sig stor som börjar i tvåan. 
Jag tycker också att det känns pirrigt. Varje skolstart är som en slags markering över att de växer, och visst är jag medveten om hur utmaningarna växer med dem. I min branch blir man också så plågsamt medveten om allt som kan hända människor och hur svårt det kan vara att läka efter att skadan är skedd. Hur skyddar jag dem från allt ont, tänker jag precis som alla andra föräldrar. 

Men nu gömmer jag oron i en halvtimmes styrketräning i värmen, packar deras väskor och påminner dem om allt roligt och spännande skolan ger dem. 
Sen går jag och klappar på katten, för det finns till och med forskare som kommer till slutsatsen att det är lugnande. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.