Fortsätt till huvudinnehåll

Hormonsmocka

Dagens ämne: Kroppen.

Nu var det ju himla länge sedan jag gick igenom puberteten, så jag kan inte påstå att jag minns hur det var. Det jag vet är att klimakteriet ibland jämförs med puberteten och där är jag ju nu. Kanske är det utmärkt tajming att gå igenom klimakteriet så här lagom till att arvsmassorna stadigt närmar sig puberteten, för att förstå och  påminnas om vad hormoner ställer till med. Som att det dyker upp mellanblödningar när det inte alls ska göra det (igår).
Eller att den lilla besökaren tar med sig tryckande huvudvärk, ständigt illamående, förvirrande hjärntrötthet, oväntad yrsel och ont i brösten på ett sätt jag inte upplevt sedan jag hade mjölkstockning. 
Små satans hormoner alltså. Kliver in och bara slår ner en med släggan. Jag klarade mig genom arbetsdagen, jag fixade middagen, men när arvsmassorna åkt till pyjamasklubben så däckade jag verkligen. Fy vad kroppen har jobbat på övertid idag.

Och jag fortsätter hävda att det är ohyggligt otrevligt att det förväntas någonting alls av människor som befinner sig i sådant tillstånd. Det borde finnas något slags rött kort att dra upp så snart en människa närmar sig med någon slags förväntan alls. För inombords drar jag ju det där kortet ändå. Skillnaden är att jag inuti stänger av totalt, men utåt sätt fortsätter agera som förväntas av mig. 

Nä, jag säger som denna meme:
Jag vill också bara vara katt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.