Fortsätt till huvudinnehåll

Hormonsmocka

Dagens ämne: Kroppen.

Nu var det ju himla länge sedan jag gick igenom puberteten, så jag kan inte påstå att jag minns hur det var. Det jag vet är att klimakteriet ibland jämförs med puberteten och där är jag ju nu. Kanske är det utmärkt tajming att gå igenom klimakteriet så här lagom till att arvsmassorna stadigt närmar sig puberteten, för att förstå och  påminnas om vad hormoner ställer till med. Som att det dyker upp mellanblödningar när det inte alls ska göra det (igår).
Eller att den lilla besökaren tar med sig tryckande huvudvärk, ständigt illamående, förvirrande hjärntrötthet, oväntad yrsel och ont i brösten på ett sätt jag inte upplevt sedan jag hade mjölkstockning. 
Små satans hormoner alltså. Kliver in och bara slår ner en med släggan. Jag klarade mig genom arbetsdagen, jag fixade middagen, men när arvsmassorna åkt till pyjamasklubben så däckade jag verkligen. Fy vad kroppen har jobbat på övertid idag.

Och jag fortsätter hävda att det är ohyggligt otrevligt att det förväntas någonting alls av människor som befinner sig i sådant tillstånd. Det borde finnas något slags rött kort att dra upp så snart en människa närmar sig med någon slags förväntan alls. För inombords drar jag ju det där kortet ändå. Skillnaden är att jag inuti stänger av totalt, men utåt sätt fortsätter agera som förväntas av mig. 

Nä, jag säger som denna meme:
Jag vill också bara vara katt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.