Fortsätt till huvudinnehåll

Oväntat

Jag började dagen med huvudvärk. Men blev lite glad av att det var förhållandevis svalt på morgonpromenaden. Vilken lyx att komma till jobbet utan att behöva en dusch och att återställa vätskebalansen. 

Resten av dagen var inte sval och chefen informerade att ansvariga för ventilationen hade inspekterat och konstaterat att den var ju inte bra. Men lösningen var allt för komplicerad så den blir inte av. Fördelen med så usel ventilation är att information man får på morgonen är som bortblåst till eftermiddagen, man har inte kapacitet att göra något annat än att klara av sina arbetsuppgifter och däremellan överleva. Så då är ilskan över bristen på åtgärder glömd.

Det märkliga är att jag på något sätt lyckades studsa tillbaka från det där och känna mig ganska pigg på vägen hem. Jag kände riktig spänst i stegen, och med det hamnade jag bakom en man i min egen ålder som tydligen var ute på en powerwalk. Han gick precis lite saktare än mig, så där att jag först fick fundera på om jag skulle sakta in och gå bakom, eller öka på för att gå om, för annars skulle vi gå bredvid varandra och det är ju vidrigt obehagligt att gå i samma takt, och jämnsides, en främmande människa. Jag bestämde mig för att passera. När jag gjorde det såg jag i ögonvrån att han tittade åt mitt håll, och märkte att han ökade stegen, och då blev det ju ännu obekvämare, så jag ökade lite till för att komma förbi. Han fortsatte stirra. Efter lite dragkamp kom jag förbi och fortsatte framåt. 
Då sprang han över vägen en bit innan övergångsstället, mellan passerande bilar, och kom framför mig när jag kom över vägen.
... ! ... ? ...
Jag fortsatte i samma tempo, nu hade han lite försprång, men se han var ändå lite långsammare, så jag var strax ikapp. Då blev det lite stelt, för han tittade bakåt. Till sist såg stegen lite ansträngda ut och han tittade bakåt ett par gånger till, innan han stannade för att rätta till skorna just som jag var ikapp. Så snart jag passerat var skogranskningen klar och han var  hack i häl med mig en bit, tills jag vek av på en annan väg. Han vek också av, såg jag när jag skulle korsa vägen och se att det inte kom cyklar, men när jag i en skarp sväng en bit bort kunde se bakåt var han borta. 
 
Sådant jäkla mysterium. Blev han kränkt när jag passerade? Ville han starta en tävling? Var han ute och testade har fort andra gick? Och var tog han plötsligt vägen?

Så mycket frågor, så lite svar. 
Men någon som inte har bråttom är dagens katt!
Varsågoda, gammelkatt-limpa. 
Adjö.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.