Fortsätt till huvudinnehåll

Som igår.

Katter är katter som är katter.
Jag satt och jobbade lite hemifrån idag, fast nu är det ju mer tillbaka till att försöka jobba, som att försöka jobba samtidigt som man är hemma med barn. En katt var konstant i knät eller stod och buffade mig på armen, de var dock hyggliga och turades om. Som att ett barn ständigt behöver något så snart man försöker skriva en endaste rad.
Men det är ju en typisk katt/barn grej. Så har det ju varit med alla katter, så är det för alla andra crazycatladies jag känner också. Katter, precis som barn, känner lukten av brist på uppmärksamhet så snart du engagerar dig i något annat och ser därför till att få all din fokus. Det gäller även om de egentligen ligger och sover i solskenet.
Nu ska jag vänja mig vid att åter ha det så här hemma.

För kom inte och säg att man kan flytta på dem. Herregud, man flyttar inte på en katt som vill ha sällskap. Precis som det är till att vänja sig igen vid att sova i rätt märkliga ställningar för att en katt ockuperat en del av din sovplats (nu är det alltså två barn och en katt på mina 90 centimetrar av sängen). För är man crazycatlady så förstår man mycket väl vad jag menar med att man liksom går väldigt långt i sina försök att placera sig runt katten för att inte störa den i sömnen mitt i natten. 

Man flyttar inte på en katt som vill ha sällskap. 
Man gör't bara inte.
Då är man inte en äkta crazycatlady. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.