Fortsätt till huvudinnehåll

Om man slutar streta emot.

För två nätter sedan så hade Pyret kommit till vår säng, som hon alltid gör eftersom våra försök att få arvsmassorna att sova i egen säng inte lyckades. Vi försökte ju under jullovet med att pedagogiskt prata om att sova i egen säng och tålmodigt leda tillbaka de små liven varje gång de smög in. De hann dock inte etablera den rutinen innan vardagen kom igång och då var vi helt enkelt för jäkla trötta för att gå tillbaka till spädbarnslivet och vakna hundra gånger per natt. Men nu sa hon alldeles själv att det var för trångt och att hon ville tillbaka till sin säng. Igår vid nattningen sa hon att hon ville sova i sin säng om bara vi följde med henne tillbaka och väntade tills hon somnat om. Så nu har hon sovit i sin säng i två nätter.
Wow.
Nu håller jag tummarna för att det håller i sig.

Dessutom har Polarn, efter ett litet bakslag, varit torr på natten alla nätter utom en de senaste 2 veckorna.

Det är ju sånt som är så spännande med barn, att de så ofta utvecklas och löser saker på egen hand om man bara har lite is i magen. Allt har sin tid. Ibland är det bättre att bara ta det lugnt och ha tillit till att vi är födda med en fantastisk förmåga att just utvecklas, än att försöka forcera fram något. Kanske ska man lyssna lite mer till deras skrik och gap om att de "Kan själv!!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.