Fortsätt till huvudinnehåll

Inom ramen.

Ut med det gamla och in med... ...något annat gammalt.
Mitt inredningsprojekt att byta ut tråkiga Ikea Ribba-ramar till lite äldre tunna guldramar är genomförd. Jag hade den galna turen att gå på secondhand för några veckor sedan och hitta 6 stycken ramar; två av en sort i rätt storlek för 25 spänn styck och fyra av en annan sort i rätt storlek för 20 spänn styck. Idag har jag pillat ut små stift på baksidan av 6 ramar, för äldre ramar låser in sina bilder som det är Fort knox, gjort rent glasen och pillat tillbaka alla stift igen. Alltså jag tog ut bilderna ur Ribba-ramarna och satte in dem först, jag är inte helt snurrig. Än.

Nu är det klart.
Det tog sin tid, jag stötte på lite hinder på vägen och spillde blod av övningen, att få ihop och sätta upp 6 ramar är inte den lätta fritidssysselsättning man förväntar sig.
Det blev inte millimeterjämna rader, eftersom gamla ramar hängs på ståltrådar som inte går att avgöra avståndet med lika bra som fasta krokar på baksidan.
Men jag är nöjd.

Vad ska jag nu ha för projekt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.