Fortsätt till huvudinnehåll

Obekvämt.

Så var det dags att säga tack och bock till större delen av praktikplatsen. Handledaren hade sagt att hon anmält hos administratören och skickat ut mejl till avdelningen om avskedsfika. Redan då bävade jag.

Så hörde jag hur de mumlade i korridoren när eftermiddagsfikat närmade sig och hur mina två handledare tasslade och sprang mellan rummen. När jag sist av alla drog mig ut till fikarummet var ett långbord uppdukat med tårtor, alla satt och log, det blev blombukett och tal.

Jag pallar inte sånt där.
Det är hundra gånger lättare att ställa sig upp och hålla i en presentation än att sitta där och bara ta emot. Jag vill bara krypa under bordet. Som tur var hamnade jag bredvid en tjej som fattade, vi pratade resten av fikat om hur socialt handikappade vi var i diverse situationer.

Jag hade köpt små presenter till handledarna, de smög jag ner på deras skrivbord när de var på lunch. För även fast jag ville visa min uppskattning och säga tack så tycker jag att det är vansinnigt obekvämt att ta emot deras kramar och tack tillbaka. Komplimanger, uppskattning och uppmärksamhet är väldigt trevligt att ge men jag gillar inte alls att ta emot.
Jag borde jobba på det antar jag.

Nu packar jag för att avsluta mina två sista dagar med några från praktiken och hoppas att jag slipper hamna i fokus som mer än "Hej, jag är student från Socialhögskolan." Det är som en roll, den kan jag ta, den har jag fått stå i centrum och presentera för stora grupper i många veckor nu. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.