Fortsätt till huvudinnehåll

Att man aldrig lär sig.

Det ordnar sig, det gör det alltid.

Kursbeskrivningen för terminens sista kurs dök upp idag. Jag läste den. Sen blev jag skitstressad.

Stressad över den gigantiska litterturlistan.
Stressad över att inte fatta seminarieuppgifterna.
Stressad över att inte fatta examinationsuppgiften.

Kursen börjar den 5/5.

Jag gör samma sak varje gång, läser kursbeskrivningen innan kursen ens börjat och blir stressad över att inte förstå det jag inte har lärt mig än. Sen blir jag stressad över att hinna göra uppgifter som jag inte ens behöver börja på förrän om en månad. Och avslutar med att jaga upp mig över att fixa all litteratur, som jag har en månad på mig att göra.

Den här gången jagar jag dessutom upp mig över att jag kanske behöver vara borta från ett seminarium i slutet av praktiken och därför behöva göra en ersättningsuppgift när nästa kurs börjar. Fast det jag i så fall behöver vara borta på är helt klart värt att göra en ersättningsuppgift på grund av.

När. Ska. Jag. Lära. Mig.
Jag har pluggat sen 2010, att lära mig saker har därför varit mitt jobb i en faslig massa år, att lära mig är min expertis och största kompetens, kan man säga.
Det jag allra mest borde lärt mig är att det ordnar sig, jag löser det, det går. Det gör det ju till och med för de som inte ens gör det de ska.

I den sista inlämningsuppgiften för praktiken så ska man bland annat reflektera över vad man har lärt sig om sig själv. Eftersom min handledare är ett föredöme när det gäller att lösa saker och ta det som det kommer, så siktar jag på att skriva att det jag framförallt har lärt mig är att planering och framförhållning är toppenbra verktyg, men mest vet jag nu att det löser sig oftast ändå, även när man kör lite mer Carpe Diem.

Och idag får jag somna bredvid en kelig katt, då är det tusan brottsligt att känna sig stressad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.