Fortsätt till huvudinnehåll

När det har gått bra.

Kontrasterna när man ena dagen går förbi döda människor på en gata, för att nästa dag sitta och äta lunch med barnen som roar varandra med att en sjunger Pippi Långstrump och den andre "spelar" musiken genom att göra bubblor i drickan. Den.

Vi har planterat vårblommor och haft lekträff med mammakompisen. Vi har haft en vanlig lördag. Som man ska.

Det som skiljer sig är att jag är extra trött för att jag har sovit dåligt och drömt konstiga drömmar hela natten.
Det som skiljer sig är att hatet där ute växer. De av oss som inte vill hata, de av oss som är övertygade om att hat föder mer hat, möts av hån om att vara naiva och självgoda. När kan det vara fel att fokusera på det goda, att inte vilja tro att ilska, hat och det onda är det rätta. Vi säger ju egentligen samma saker: att hata och vilja skada är fel och att förlora någon nära så oväntat och meningslöst måste vara fruktansvärt och vi lider alla med dem. Nyheten om att en ensam elvaåring på väg hem från skolan var ett av offren är så plågsamt att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Då väljer jag att förstå skillnaden mellan att fördöma vad som har hänt och att ge efter för oreglerat och missriktat hat.

Jag planterar blommor, skrattar åt barnen som fånar sig och kramar fina människor. Samtidigt som känner mig tacksam för att jag såg så lite, att jag var med om så lite, att jag mår bra. Jag fokuserar på all omtanke och värme som visats mot medmänniskor och offer. Jag fokuserar på hur fina vi kan vara mot varandra, de flesta av oss.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.