Fortsätt till huvudinnehåll

Några dagens.

Dagens katt:
När Ragdollen (i brist på namn) dricker vatten ur sin skål så står hon och trampar med fötterna samtidigt. Så himla gulligt!

Dagens glada överraskning:
När jag gick för att hämta en kopp kaffe och en frukt i pentryt på jobbet, så stod det två gigantiska påskägg fyllda med gott (!) godis bredvid fruktkorgen. Jag valde godis.

Dagens obehagliga överraskning:
På bussen hem ser jag plötsligt hur en flicka på kanske 10 år tar sats och springer över vägen när hon ser en lucka på sin sida av vägen. Antingen ser hon inte bussen i andra filen, eller så är hon inte överens med varken mig eller busschauffören om att hon inte hinner över. Chauffören tvärnitar. De där sekunderna när jag försöker lista ut om dunsen jag hört var från kvinnan som ramlat, eller från ett barns kropp som träffat bussen var något av det vidrigaste jag varit med om. Flickan klarade sig. Kvinnan på bussen också. Men jag såg att busschauffören var rejält skakad, och själv tog det ett tag att skaka av mig den mentala bilden av "tänk om". En chaufför med bra reaktionsförmåga blev dagens räddande ängel.

Dagens otippade:
Jag utfodrade, badade, ritade, och nattade båda barnen själv utan att det blev tjafs.

Dagens andra katt:
Persern (också i brist på namn) som är en liten skygg surkart, kom upp i knät och tok-kelade i nästan en timme. Mysigt som attan.

Så där. Dagen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.