Fortsätt till huvudinnehåll

Några dagens.

Dagens katt:
När Ragdollen (i brist på namn) dricker vatten ur sin skål så står hon och trampar med fötterna samtidigt. Så himla gulligt!

Dagens glada överraskning:
När jag gick för att hämta en kopp kaffe och en frukt i pentryt på jobbet, så stod det två gigantiska påskägg fyllda med gott (!) godis bredvid fruktkorgen. Jag valde godis.

Dagens obehagliga överraskning:
På bussen hem ser jag plötsligt hur en flicka på kanske 10 år tar sats och springer över vägen när hon ser en lucka på sin sida av vägen. Antingen ser hon inte bussen i andra filen, eller så är hon inte överens med varken mig eller busschauffören om att hon inte hinner över. Chauffören tvärnitar. De där sekunderna när jag försöker lista ut om dunsen jag hört var från kvinnan som ramlat, eller från ett barns kropp som träffat bussen var något av det vidrigaste jag varit med om. Flickan klarade sig. Kvinnan på bussen också. Men jag såg att busschauffören var rejält skakad, och själv tog det ett tag att skaka av mig den mentala bilden av "tänk om". En chaufför med bra reaktionsförmåga blev dagens räddande ängel.

Dagens otippade:
Jag utfodrade, badade, ritade, och nattade båda barnen själv utan att det blev tjafs.

Dagens andra katt:
Persern (också i brist på namn) som är en liten skygg surkart, kom upp i knät och tok-kelade i nästan en timme. Mysigt som attan.

Så där. Dagen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.