Fortsätt till huvudinnehåll

Grupptryck.

P&Ps bästis:
"På lördag får jag påskägg!"

Jag:
"Vad roligt! Det kommer Pyret och Polarn också."

Bästis:
"Då ska man gå ut i trädgården och leta!"

Jag:
"Fast vi har ju ingen trädgård. "

Bästis mamma:
"Men ni har ju en fin innergård istället."

Och bara så där så har bästisen mamma förstört mitt försök att undvika hela äggjakt-grejen och istället planterat in en idé hos arvsmassorna. Om det är bästisen eller andra på förskolan som har snackat vitt och brett om påsktraditioner vi inte har, vet jag inte, men klart är att det har pratats. Plötsligt vet arvsmassorna att påskharen kommer med ägg, som den gömmer och man ska leta efter.

Så idag var det bara att ge sig ut på gården och "gömma" två påskägg som arvsmassorna fick ge sig ut för att leta rätt på. Jag "gömde" dem mitt i en tanig liten buske och tänkte att jag inte får göra det för svårt, för då skulle vi aldrig komma in och letandet skulle sluta i frustration och tårar. Jag tänkte nog rätt. De gick förbi busken tre gånger och fick lov att få lite tips för att hitta dem.

Nu har vi alltså påbörjat traditionen med äggjakt. Tack bästis och bästis mamma.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.