Fortsätt till huvudinnehåll

Scary.

Igår kväll började jag nysa.
Sådär maratonaktigt, massor med gånger efter varann tills jag blev lite andfådd.
Satt skärrad hela kvällen, i fosterställning, gungande fram och tillbaka och tänkte "nej, nej, nej, nej, nej, nej..."
Jag vill inte bli förkyld igen!
Men jag vaknade utan snuva och hosta denna grå morgon!
Tack gode ... ... vad du nu tror på.
Så jag kunde börja morgonen med att träna.
Svettas ordentligt, flåsa ur lungorna, halvt kollapsa.
Underbart!
Eller, det är ju inte träningen som är underbar, egentligen, även om det är tillfredsställande att använda kroppen. Under tiden jag står där brukar det mest pågå en kamp mellan envisa jag och slöa jag som låter:
- Äh, nu är det bara tio minuter kvar, då kan jag sluta, det är ju nästan hela timmen.
- Lägg av, om du kört femtio minuter kan du köra tio till, vad är skillnaden.
- Exakt, ingen skillnad, därför kan jag lägga av tidigt.
- Om det inte är någon skillnad kan du köra hela.
- Men jag är trött.
- Inte så trött.
- Men jag orkar inte.
- Tänk vad skönt det är efteråt när du kört hela fast "du inte orkade".
Så håller jag på, lagom stört.
Men den konversationen tar ju sin lilla tid, och snart är de där sista minuterna ändå över, innan jag har hunnit ta ett beslut i frågan.
Men det allra bästa med att träna kommer ju efteråt.
Duschen, herrejistanes vilken bra uppfinning! Att skrubba sig svettfri och dofta gott igen, och få varmt vatten på trötta muskler.
Sen mat! Äta efter träning är alltid godare.
Så nu är jag piggelin och kan ägna mig åt skolarbetet.
Snart, när kaffet är klart...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.