Fortsätt till huvudinnehåll

Ledigt.

Snart är semestern över.
IVF-semestern.
Det är svårt att se hur man är när man är mitt uppe i något.
När man håller på och sluta röka tycker man kanske inte själv att man är tjurig.
När PMS-monstret dyker upp tycker man själv kanske att man är trevlig.
När man är mitt uppe i IVF så kanske man själv tycker att man fortfarande är pigg och glad.
Under det här lilla uppehållet har jag blivit påmind om hur jag är när jag är pigg och glad, och så är jag inte mitt uppe i all evig väntan.
Väntan på att börja testa för ägglossning.
Väntan på att göra insättning.
Väntan på blödning eller icke.
För att genast börja om att vänta när besvikelsen kommer.
Livet blir lite mörkare, lite tyngre, lite dystare.
Och jag med det.
Nu har jag haft ledigt från det där, har fått känna mig lite lugnare, lite mer lättsam, lite trevligare.
För jag känner skillnaden nu, när jag tar några steg ifrån allt.
Men snart är det över, dags att börja om och vänta.
Trevliga B.o.B. kommer dra sig lite tillbaka igen, men det är inte med vilja, bara så ni vet, det är mycket roligare att vara trevliga B.o.B.
Fast när jag är mitt uppe i det så kommer jag tycka att jag hanterar det hela väl, att jag inte alls är påverkad, spänd, stressad, ilsken, ledsen, B.o.B:ig.
Ibland är det tur att vi har våra skygglappar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.