Fortsätt till huvudinnehåll

Kommunikation.

Kommer ni ihåg hur man umgicks förr i tiden?
Man pratade med varandra.
I.R.L.
Nu när man umgås så ska man tydligen prata med, och lyssna på, de som inte är där.
Den som sitter här, livs levande och kan höja förvånat på ögonbrynen åt vad någon säger.
Den som kan skratta.
Den som kan visa sympati för det som är svårt.
Den som kan ge en kram om någon behöver.
Den blir bortvald för dom som finns någonstans där ute.
Via mobilen kollar man hellre vad någon annan säger på Twitter och Facebook.
Det sårar.
Bara säger det.
Man har valt bort andra, för att bara ägna sin tid åt en person.
Man har valt bort annat, för att den ska få ens tid.
Så får man inte ens umgås med den mittemot.
De där andra man kollar vad de gör, de har inte valt bort någonting, de pysslar med annat än att sitta där.
Kan vi inte låta mobilen ligga kvar i fickan en stund, lyfta blicken och möta den som sitter mittemot?
Den som just då vill umgås.
Den som kan ge en kram.
Mycket härligare än den kommunikation som sker via mobilen.
Om man får välja.

Kommentarer

Elenor sa…
Du e så bra min fina vän PUSS!!

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.