Fortsätt till huvudinnehåll

Svårt med minnet

I fredags skrev Greken och efterfrågade en födelsedagsdejt. Vi skrev lite fram och tillbaka, jag tänkte att det inte var någon brådska för min födelsedag låg någon eller ett par veckor fram. 
Så slog det mig när jag promenerade hem efter jobbet, att födelsedagen var redan på söndagen. Det hade inte jag riktigt förstått.

Arvsmassorna hade blivit påminda av herr B.o.B., och fått hjälp att ordna presenter, så de var redo att krypa ur skinnet hela lördagen. På söndagsmorgonen möttes jag av presenter och hjälp att ordna frukost.
Men efter lite födelsedagsfika delades vi upp åt varsitt håll, för jag hade tackat ja till en lekträff för Pyret. Pyrets kompis som bor lite i utkanten i ett villaområde. Ett område som också visade sig ligga högt uppe. Och vi cyklade dit.
"Totalt uppför" på vägen dit, vs på vägen hem:
Stackars Pyret som tror att hon kommer gå sönder så snart hon får lite puls eller ömma muskler, var nästan redo att vända om när det var 300 meter backe kvar. Jag ångrade att morgonträningen hade haft fokus på ben och core. 

Eftersom Pyret var iväg och roade sig halva dagen och hela kvällen sa jag till Polarn att hon fick bestämma vad hon ville göra resten av dagen. 
Vad som helst.
Hon ville laga mat hemma och titta på tv och äta chips, med mig. Inte åka iväg någonstans, inte äta på restaurang, bara sitta i soffan med mig. Jag lyckades få en stund på balkongen med en bok medan hon tittade på en serie som jag tycker är så tråkig att klockorna stannar.
Innan vi lagade en jättespännande födelsedagsmiddag:
Och hyrde en jättespännande film:
Den var okej, Rumble, men inte fantastisk.

Jag har lärt mig att inte ha för höga förväntningar på födelsedagen, kanske är det därför jag inte ens reflekterar över att den dyker upp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.