Fortsätt till huvudinnehåll

Soligt

Vi ägnade dagen med att hänga med Cous-cous i solen. Gjorde sånt man ska en solig sommardag, som att spela minigolf:
Kan ha varit en av de märkligaste banor jag stött på. Utformningen gjorde att man ständigt hamnade på fel bana, eller helt utanför banan. Men vi kämpade på ända till dess att Polarn havererade vid sista hålet. Då gick vi och åt lunch. 

Som sig bör köpte vi glass efter lunchen och tog en promenad, som avrundades med att arvsmassorna fick klättra runt lite på utegym och hinderbana. Nej, de blev ändå inte trötta.

Efter att vi kom hem lekte jag, som blivit trött, god husmor och lagade en lasagne, tog hand om tvätten, kammade katten och gjorde iordning efterrätt:
Någon slags bonuspoäng på att orka det efter en sån dag borde jag tilldelas.

Det är helt klart så att sommaren har anlänt. Jag kommer få lov att gå upp innan jag gått och lagt mig för att få behagliga löprundor nu, imorse var det 21 grader klockan 7.
Plågsamt. Än mer plågsamt att den finaste rundan också är den backigaste. Där blir det inga rekord inte. 

Men eftersom jag allt oftare har svårare med balansen så kanske löprundorna får vila ett tag, om det vill sig illa. Jag halkade till på grus under utflykten idag:
Bara sår, inget stukat eller brutet, så borde gå över fort ändå. Men samtidigt börjar balansbristen och svårigheter att få till ord ibland, bekymra mig pyttelite. Känner mig osäker på om det hör till ålder eller kan vara något annat som spökar. 

Det är dock inte vad som kommer hålla mig vaken inatt. Jag kommer ha svårt att somna eftersom att katten satt i många, långa minuter och stirrade på den här hörnan:
Hon hade helt klart hittat något som försökte gömma sig där någonstans. Jag tittade inte efter vad det var utan hoppas att hon eller lillfjant kommer ta vad det nu är när den/det försöker förflytta sig. 
Men den där "jag har hittat ett byte" positionen är helt klart något som mardrömmar skapas av. 
God natt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.