Fortsätt till huvudinnehåll

Energikick

Okej, jag tänkte inte nämna vädret. Alla nämner vädret. Det är helt uppenbart att alla har en åsikt om vädret. Det är äntligen varmt. Det är för varmt. Man får väl vara glad att sommaren äntligen är här. Fast riktigt så här varma ska väl inte Svenska somrar vara. 
Jag älskar sommar och värme. Jag har egentligen inget emot varmt, varmare, varmast. Fast att jobba i en del av en lokal där personal svimmade i en värmebölja för några år sedan är inte lätt. Det är något svårt att fokusera och prestera under de förhållandena, för man blir ju rätt och slätt korkad av den där pressade luften. Men jag har inte svimmat ändå.

Men under värmebölja är det tydligen inte alls salt och vätska som är lösningen, utan sött.
Kollegan kom med fika idag. Han blev så glad när jag visste vilket ställe han handlat baklavan på, som han sa var Stockholms bästa, vilket är vad jag också hört. Han blev ännu gladare när jag kunde beskriva de olika bitarna. Jag blev gladast av alla eftersom jag fick trycka i mig 4 bitar. Skulle lätt kunnat äta upp hela tallriken, hoppas det finns kvar imorgon. 
Men se, efter det så var vi alla lite piggare och hade lite mindre tryckande huvudvärk. Socker är lösningen på alla bekymmer.

Sen kom jag hem till att Pyret och Polarn hade kompishäng. Så jag lagade middag åt 4 uppjagade barn och spelade sedan brädspel i 1,5 timmar med barn som ännu inte lärt sig varken vinna eller förlora. Men det blev ganska rättvist; varje barn blev grymt besviken under ett spel var. Träna var inte möjligt förrän klockan 21 på grund av nämnda kompishäng och värme. Fast jag fick träna på tålamod ganska intensivt innan dess.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan "vila". 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.