Fortsätt till huvudinnehåll

Okej då

"Alla" kommenterar Oscarsgalan, och det var stora snackisen på lunchen.
Vad jag tänker? Några saker, såsom:

Om det där är hur en person som är tränad på att vara i offentliga sammanhang i typ 30 år agerar på sina impulser just i ett offentligt sammanhang, där de flesta människor lyckas anstränga sig lite extra, hur agerar den på sina impulser i privata sammanhang där ingen ser, då?

Att försvara någons heder med att agera med våld är inte romantiskt.

Att skylla ett våldsamt beteende med att det är på grund av kärlek, hör jag i mitt arbete personer beskriva att de har fått som förklaring för händelser i deras liv. Inte på ett positivt sätt.

Att ingen i denna fullsatta lokal föreföll agera direkt vid slaget för att markera mot det, är skrämmande men en representativ bild av verkligheten. 

Att anfall inte är detsamma som försvar, apropå att människor hävdar att han bara försvarade sin fru. Man kan använda ord istället, om någon nu behöver försvaras.

Att jag undrar hur den som utsattes tänker kring sitt beteende innan.

Att fokus kanske ska vara på den som använt våld utan att kräva att andra i hans närhet ska förklara hur det är, hur det känns, eller vad de tycker. Det är den som utövar våld som ska stå till svars för sina handlingar, även om de försöker dra in andra i sina ursäkter. 


Och jag blir så trött på all aggressivitet och förlorad impulskontroll. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.