Fortsätt till huvudinnehåll

Din önskan, min lag

Vad hittar man på när man är hemma och vabbar en, så nära det kan vara, frisk unge? Jo, man ber barnet att rensa lite bland sina prylar så att det finns utrymme för kommande födelsedagspresenter. Och när det rastlösa barnet säger: 
"Kan vi inte göra om lite i mitt rum också mamma?" så är ju inte jag den som är den. Eller är utan idéer. 
Och vill den ena ha lite nytt i rummet så vill ju den andra det också. Kan man tänka sig.

Det som slog mig idag när arvsmassorna rensade bland sina prylar och ville samla ihop till att sälja på loppis i sommar, var hur så otroligt fort saker tappar sin magi. Och hur onödiga så många inköp är. 
Nu satt de där med snordyra Barbiesaker de fått i present av andra, saker som mest stått undanställda i några år, som de nu vill sälja för 50 spänn. 

Jag är så glad att vi har varit något restriktiva med vad de fått i presenter, för hellre att de säger nej tack till saker de använt flitigt men växt ifrån, än saker som bara samlat damm. Tänk alla LoL dockor de önskade sig men vi inte köpte, och de de fick av andra lämnades också i skänka-påsen idag. 

Hur som helst. Rum fixades, piff och småsaker kvarstår. Man hinner ju inte hur mycket som helst på en dag. Det kändes som att jag mest satt på golvet och plockade saker, eller väntade på att en arvsmassa skulle bestämma sig så jag ångrade att jag bara tog en liten löprunda innan frukost. Fast så var det tydligen inte. 
Det var nog tvärtom klokt att jag tog lilla rundan imorse. Jag antar att lämna Pyret på skolan och gå hem, och sen hämta Pyret på skolan och gå hem, kombinerat med ett par vändor till grovsoprummet och klädinsamlingen blev mer rörelse än vad jag tänkte. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.