Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens

Rapport:
Inledde dagen med att vara på presentationen för denna rapport. Alltid viktigt att få påfyllning i hur man kan kan tänka när man jobbar med frågan. Alltid lite deprimerande att få siffror kring våld mot kvinnor presenterat, eftersom det känns som att det inte händer någonting. 

Förvirring:
Att åka pendeltåg i rusningstrafik och vara på plats i en föreläsningssal.

Beröm:
Jag och Polarn var på utvecklingssamtal. Lärarna ägnade halvtimmen till att berätta hur bra hon var på svenska, matte, SO, NO, och engelska. Hur snäll kompis hon var. Hur bra hon var på att dela med sig av sin kunskap till sina klasskamrater som inte hade lika lätt att lära sig. Hur utvecklad analytisk förmåga hon hade. Hur bra hon var på att bidra till lektioner och diskussioner. Hur uppmärksam hon var. Och vilken fantastisk humor hon hade. 
Jag lyckades hålla mig från att bli tårögd, så beröm till mig med. 

Outfit:
En klänning jag ärvt av min svärmor. Det hon inte vill ha, det får jag och då kan det bli så här bra. 

Torrboll:
Alltså jag tror att hela jag kommer se ut så här snart:
Hud, hår, ögon, naglar, näsa, mun, allt är snustorrt. Jag lider. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.