Fortsätt till huvudinnehåll

Från morgon till kväll

När Polarn fyller år går det inte obemärkt förbi. Hon är ytterst tydlig med hur hon vill bli firad och har inga problem med att regissera hela dagen.

Alltså fick vi instruktioner om att väcka henne med presenter i sängen på hotellrummet. Eftersom det fanns croissanter på frukostbuffén behövde vi inte ha någon frukostbricka till sången och det underlättade ju planeringen.
Hon blev glad som en liten studsboll över presenterna trots att hon har gått i månader och talat om precis vad hon önskar sig. En begagnad mobil slog högst, men allt pyssel som fimolera, skraptavlor, pappersflygplan och storpack fidget toys höll henne sysselsatt hela dagen.

Trots frukostbuffé skulle det stå en tårtbit framför damen, och därför gick vi till Mr Cake.
Det finns ju lite att välja på då.

För att vänta in, och orka, den lunch damen bestämt sig för, drev vi runt lite planlöst genom Göteborgs stad och shoppade lite. Det är tur att det är en stor stad som man kan gå många steg i, för hon hade valt att äta lunch på Joe Farelli's och de serverade Amerikansk brunch.
Sjukt gott!
Efterrätterna skövlades innan kameran ens kom fram.
Jag var så mätt att jag höll på att somna efteråt, men det gick inte för då skulle vi ta oss hem. 

Fördelarna med att ta sig iväg så här är att helgen känns så mycket längre och alla vardagsbestyr försvinner.
Nackdelen är att ingen säng är så skön som ens egen, och man saknar de lurviga små liven. Kattbebeis mötte oss i dörren full av energi och med stora kelsjukan, gammelkatt såg mest besviken ut över att vi lämnat henne med den där enerverande nya familjemedlemmen. 
(1. Det kan vara jag som läste in det i hennes ständigt sura uttryck.
2. De hade kattvakt.)

Hur som haver. Vardagen kommer alltid åter som en härlig baksmälla, men med promenader i solen, god mat och roliga upplevelser i ryggen så blir den något lättare att hantera. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.