Fortsätt till huvudinnehåll

Någon som talat om att det är vår?

Äntligen börjar skogsrundan torka upp!
Några isiga och några leriga partier, men mest så här; kallt, torrt och soligt. Kan inte tänka mig ett härligare sätt att börja dagen. 

Idag var jag helt inställd på att vara ute i vårvädret hela dagen och föreslog för arvsmassorna att vi kunde åka till Skansen. Och det gick bra, sa båda två. Det händer ju typ aldrig, så då var det bara att åka iväg innan de hann bli oense om något.
 
Dagen bjöd på en massa roligt. Som att titta på glasblåsare:
Arvsmassorna ville ha typ halva butiken efteråt, men blev lika glada över att på marken utanför hitta skärvor från glaskrosset i tillverkningen. Lite skämskudde på att aldrig kollat in det där förrän nu, trots hundra besök på Skansen. 

Vi åt lunch på Terassen  Arvsmassorna kom ihåg att de serverade potatismos till köttbullarna, och det var tydligen viktigt. Det ska vara potatismos och inte kokt potatis, eller som på skolan; pressad potatis. Jag struntar i vilket för jag fick en riktigt god chèvresallad.
Som jag åt utomhus, i solen. Årets uteservering premiär.

När vi var på väg att avrunda dagen och svängde in på lillskansen mötte jag en kvinna med familj som log mot mig. Tänkte inte mer på det förrän vi hunnit tvärs genom lillskansen och stod i kö till toaletterna och hon kom fram till oss. Hon hade tydligen gått tillbaka efter oss för att nu berätta att hon drev en barnmodell agentur och hade sett två så söta tjejer. Vi fick hennes kort, hon bad oss gå in på deras hemsida för att läsa om företaget och höra av oss till henne om vi var intresserade. 

Pyret och Polarn fattade inte vad det handlade om eftersom hon pratade med oss föräldrar och inte med dem. Men de blev taggade när jag förklarade vad hon sagt, särskilt Pyret blev eld och lågor.
Jag kollade upp stället så gott det gick, för man är ju uppvuxen på 80-90-talet och har hört historier om det där med modellerbjudanden. Men jag hittade inget som verkade suspekt. Det var en agentur för bara tjejer, med feministisk och inkluderande inriktning.
Pyret vill väldigt gärna att jag ska kontakta kvinnan och få veta mer, men jag känner mig ambivalent. Jag vet inte om jag litar på den branschen och jag är osäker på om jag vill att arvsmassorna ska ha fokus på utseende redan nu. Samtidigt kan det kanske vara en rolig erfarenhet för dem. 
Jag får väl sova på saken.
Min skönhetssömn. 
Den som gör att jag producerat barn som väcker intresse hos en ägare till en barnmodell agentur. 
Någon liten gen har hoppat rätt verkar det som. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.