Fortsätt till huvudinnehåll

Inget val

Om arvsmassorna fick bestämma skulle halva dagen ägnats åt att spela Minecraft. Så de fick inte bestämma. Självklart behövde jag vara utomhus och injicera våren i blodomloppet, och det behövde de med, tyckte jag. Så vi tog en heldag i huvudstaden.
Stockholm i mitt hjärta
Vi fortsatte på fågel-temat från min och Polarns promenad igår, men avancerade i storlek.

För att muta Polarn att fortsätta gå erbjöd vi ett stopp för fika, ett stopp för besök på leksaksaffär och ett stopp för tidig middag.
För att muta Pyret erbjöd vi ett stopp på secondhand och några besök på skoaffärer för att hitta vårskor. Hon valde till sist dessa:
Sådan mor sådan dotter, sneakers-genen är stark. Lyckan över att få välja (nästan) helt själv vilka skor hon skulle få, var total. Ibland blir det så himla tydligt hur stor hon börjar bli, det är rent magiskt att följa.

Och bra, bekväma skor behöver man i den här familjen:
Dryga milen avverkade vi mellan 11.30 och 17:30, för morgonens löprunda får räknas av totalen. 

Och den rundan tog jag med nya löpskorna, plötsligt sprang jag som ett proffs! Nä, skoja bara. Men nog var det skillnad, jag som springer med rätt tunga steg märkte tydligt en bättre stötdämpning. Ingen risk att bli förväxlad med Malin Ewerlöf, men bättre möjlighet att undvika förslitning och skador, och kunna fortsätta min amatörhobby. Juryn är fortfarande ute om det är värt 2000 pix.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.