Fortsätt till huvudinnehåll

USS Jullov

Kaptenens logg; dag 10 av uppdraget.

Jag har utfört cirka 240 tömningar av diskmaskinen, den måste ha hamnat i någon evighetsloop. Runt maskinen finns dessutom ett kraftfält som gör att smutsig disk hamnar utanför maskinen på omgivande ytor, och ren disk vägrar lämna maskinen. 

Jag utför många uppdrag relaterat till mat. Jag börjar ledsna på detta uppdrag och överväger att helt gå över till en kost bestående av choklad. Oklart om övriga besättningen skulle ha invändningar.

De varelser jag har i uppdrag att observera lämnar spår av färgglada fläckar liknande lera och akrylfärg runt skeppet. Idag extra mycket då de dekorerade sina pälsar med färg och glitter i någon ritual för att hedra det nya året.
Deras spår leder till upprepad sanering av skeppet, av någon anledning blir övrig besättning osynlig i dessa sammanhang. 

En stor del av uppdraget utformas av dessa varelser. Uppdraget är röstaktiverat och initieras av ordet "mamma". Det ryktas att andra medlemmar i besättningen kan aktiveras av ordet "pappa", men jag hör det för sällan för att kunna utvärdera sanningshalten i det påståendet. Några hävdar att andra i besättningen kan aktiveras av ordet "mamma" också, men det har jag inte sett några bevis på. 

Jag har upptäckt att den ena varelsen förefaller särskilt förtjust i fåglar, jag har som del i mitt uppdrag därför kontinuerligt dekorerat belysningen i hytten med fjäderfän.
Det förefaller uppskattas.

Den minsta av de fyrbenta varelserna ombord uppvisade otrolig förmåga i konsten att sova.
Det möjliggjorde en närmare undersökning av anatomin, som ett led i en artbestämning, och bakbenen visar tydliga drag av kanin. Fortfarande dock inte fastställt vad vi har att göra med, om den är fredlig eller hotfull. Den gör plötsliga utfall mot fötterna när jag gör frukost i kabyssen, fast faller sedan ihop och gnuggar sig mot mina tår samtidigt som den låter som en liten båtmotor. Kanske är det någon ritual för relationsskapande.

Den verkar skapa någon slags relation med den andra fyrbenta varelsen.
Den andra varelsen agerar ledare på något sätt och har förtur till utfodring. Tidigare observerade jag märkliga ljud från den större när den mindre kom nära, detta har upphört. 

Jag har 8 dagar kvar på detta uppdrag, det är i nuläget svårt att avgöra om jag kommer lyckas. Kanske är det syrebrist, men jag är orolig för att tappa förståndet över mängden uppdrag fördelat över en sådan liten besättning. Om bara fler delade på uppdraget...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.