Fortsätt till huvudinnehåll

Att det ska vara så jobbigt

Nu är det hög säsong för apelsiner och det är ju så vansinnigt gott. Särskilt navelapelsiner är min favorit, det är rejäla doningar. Jag noterade att de fem apelsiner jag köpte idag landade på 45 kronor. Det är ju helt galet. På sommaren ruinerar jag mig på olika slags meloner och på vintern är det apelsiner. Eller, det är inte riktigt sant, jag blir inte ruinerad, men det känns så. 

Förutom priset så är det inte helt okomplicerat att förtära dessa syrliga kompisar. Att skala dem ger kramp i fingrarna och blir till något av en hel fritidsaktivitet när man, som jag, inte vill ha några vita strimmor från skalet kvar. Det är ju inget snabbt mellanmål direkt.

När man till sist får äta klyftorna så är det orimligt snabbt avklarat i proportion till förberedelsen. Men när sista biten är tuggad måste man ju gå och tvätta sig eftersom man inte vill råka peta sig i ögat med apelsinsaft. 
Men gott som tusan är det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.