Fortsätt till huvudinnehåll

Lägga livspusslet i Covid-tider

För att saker ska gå fortare för personal inom vården så ska vi egentligen beställa Covid-test genom ett särskilt "personalspår". Min kollega har försökt beställa sedan måndags utan att lyckas för att det är "fel på beställningsnyckeln". Samma svar fick jag när jag loggade in, så jag beställde genom det vanliga spåret. Eftersom vi har bil kunde jag få tag i tid för ett Covid-test "redan" på lördag. 
Med all respekt för att systemet är sjukt belastat just nu, men om de inte ens får till tekniken trots flera dagars fel så har de väl inte ens en chans att få det här att funka. 

Det jag har roat mig med mellan huvudvärk, yrsel och lätt illamående är självklart detta:
Pussel! 
Jag älskar just de här Jan Van Haasteren, så himla roliga att lägga. 

Annars har jag mest försök hålla humöret uppe och låta bli att känna mig stressad. Jag har lite svårt att orka med en sjuksväng till känner jag. 
Man kan ju alltid lita på Villfarelser för att få en bra beskrivning på tillvaron:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.