Fortsätt till huvudinnehåll

Haiku

Pyrets svenskalektioner har haft dikter i fokus, och då har hon fått lära sig Haiku. Vi har därför på karantän-hemskolningen tränat i att skiva egna Haiku-dikter.

Så här säger Svenska haikusällskapet:
Jag tänkte att jag ska kommentera dagen med några haiku.

Kall morgon börjar 
Men ej för alla hemma
Någon sover sött

Jag och Polarn gick till affären så snart den öppnat och såg till att vi fick en rejäl post-covid frukost.
Färskt tranbärsbröd, kvarg med granola, blodapelsinjuice, kaffe och en grapefrukt (utanför bild). Så gott efter veckans havregrynsgröt.

Pyret fick presentkort i två butiker till födelsedag och jul. Av olika skäl, såsom eviga virusangrepp, har hon inte haft så många tillfällen att använda dem. Idag var hon nära sin shoppinggräns och frågade nästan med gråten i halsen om vi fick gå i affärer. Lyckan var total när jag svarade ja. Polarn ville shoppa lite hon också med sin veckopeng. 
Inte helt lätt att hjälpa två veliga pre-teens med storlekar, stil och priser. Jag kände mig som en förvirrad bläckfisk. Polarn lyckades i alla fall bli vansinnigt förtjust i ett velour-set och Pyret föll pladask för vida jeans som var typ batik-blekta.

Vårkläder synas
Mor slits mellan döttrar två
Någon har skärmtid

Trots att det är helg hade båda arvsmassorna lite skolarbete kvar att göra. Jag hade kanske inte gått med på herr B.o.B.s middagsförslag potatisgratäng och ryggbiff om jag vetat att det var jag som skulle laga den. För den förvirrade bläckfisken hade svårt att hjälpa till med två I-pads, skala potatis, hjälpa till med uträkningar och läsa frågor samtidigt. Den förvirrade bläckfisken har nämligen dessutom av ålder vissa koncentrationssvårigheter. 

Mor lagar middag
Hjälper två med läxorna
Någon sover sött

Jag var inte ens särskilt hungrig när maten väl var klar.
Fast jag hade mysigt sällskap:
Och även om jag har ägnat större delen av dagen med att försöka dela mig själv som pusselbitar så har sällskapet varit härligt.

Mammaliv lever
Flickor kvittrar som vårsång
Vi tjejer ihop

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.