Fortsätt till huvudinnehåll

Mjölka det sista av sommaren

Vi har varit i valet och kvalet om vi skulle besöka Astrid Lindgrens värld i år, det kändes tveksamt om arvsmassorna skulle uppskatta det. Men så slog vi till ändå. Förra året var det ju stängt och det kändes som sista chansen vi hade innan de faktiskt är för stora. Det var också sista dagen på sommarsäsongen och skulle vara fint väder.

Med viss lättnad var det lite annorlunda föreställningar, lite förnyat här och där och solen gassade, som den alltid gör när vi är där. 

Vi hälsade på hos Pippi

och Ronja
och Bröderna Lejonhjärta
I år fick vi dessutom äntligen se Katla
som sprutade eld och allt
Nils Karlsson pysslings hus, en Emil föreställning, lunch, godis, och varsitt munspel, summerar en härlig dag. Just de där munspelen, som de köpte för egna pengar, kan ju möjligen förstöra stämningen där hemma framöver. De användes flitigt den 3 timmar bilresan hem. 

Och jag tror faktiskt att det här kan ha varit sista besöket. De uppskattade dagen, de gillade föreställningarna, och det är sjukt bra stämning i den där parken. Men, det märks att de inte är lika engagerade och inte riktigt går upp i föreställningarna på samma sätt. Tänk vad en långdragen pandemi kan ställa till med. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.