Fortsätt till huvudinnehåll

Trampa på

Madrid är en jäkligt stor stad.
Med något lägre temperatur på 43 grader utforskade vi den stora parken som skulle vara så fin att promenera i.
Där blev det ju några steg, fast vi bara tittade igenom en bråkdel av ytorna. Jag är löjligt förtjust i karpar och blir alltid lite glad när jag kommer till dammar där det sprätter och bubblar av deras aktivitet. Oklart varför. Stora ytor att promenera I gör mig också glad i och för sig.

Genom kära Google hittade jag att det fanns ett vaxmuseum i stan, det måste man ju titta på för äkta hutlöst prissatt turistaktivitet. Polarn var livrädd i början då de döpt första delen till "Tren del terror". Den som släppte in försökte på spanska övertyga henne om att det inte var det minsta läskigt, och typ bara var Star wars å sånt, medan hon grät. 
Parantes; det är intressant att vara turist i ett land där många har svårt med engelska, särskilt när de liksom bara fortsätter prata lika fort, mycket och länge på spanska, fast man inte förstår någonting. Eller, jag uppfattar förvånansvärt mycket spanska, men mitt sällskap förstår inte ett ord. Men de pratar på, om och om igen och fast man klargjort att man pratar engelska och säkert ser ut som en fågelholk. Fast man får det ju liksom att funka, på något sätt, och budskapet når typ fram. 
I alla fall, han hade rätt, det var långt ifrån något "skräckens tåg" då de visade upp en parodi på en gummi-hajen, en skabbsmittad Chewbacca och grejer från Alien, typ. Polarn blev lugn igen.
I övrigt var det varierad kvalitet på dockorna i stora utställningen.
Och vi tror att vi såg en man sno en pistol från dockan av Clint Eastwood. Pyret tjänade ihop en extra julklapp genom att tycka att jag var lik Taylor Swift, som var oväntat lång.

Pyret ville gärna gå till stadens shoppingkvarter, jag fick dock inte gå loss i affärerna vid Four seasons hotell.
Varför åker man ens på semester då liksom, om man inte kan låtsas vara influenser av kaliber. 
Istället shoppade vi loss på en ny keps till Pyret, på H&M, på rea, för att hon har så stort huvud att hon inte längre kan ha keps i barnstorlek. 43 grader kan kräva keps. Inte så mycket influenser livsstil av oss.

Till kvällens middag valde vi en Mexikansk restaurang, för att den låg i närheten och hade öppet. Måndagar verkar mycket vara stängt. Jag fick den godaste guacamole jag någonsin ätit.
Jag blev typ kär. Som tur var blev de andra måttligt förtjusta så jag fick den nästan för mig själv. Mätt, trött och med ömma fötter laddar jag för morgondagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: