Fortsätt till huvudinnehåll

Vabbelivabb

Helt osannolikt så är Polarn förkyld. Händer ju typ nästan aldrig, bara någon gång per månad eller så. *obs, ironi*
Jag försöker lätt desperat hålla lite rutiner och inte ägna hela dagen åt "My little pony". Så idag började vi med en promenad innan frukost, eftersom hon är så himla morgonpigg. Polarn hittade en pinne som fick ge liv åt promenaden genom att vara en hund. 

Till frukost tittade vi på "Det stora experimentet", de tittar på den i skolan ibland. Idag lärde vi oss bland annat att man kan skapa elektricitet med hjälp av frukt. Jag hoppas hon inte får för sig att prova det där. 

Efter frukost ägnade vi oss åt Svenskalektion med fokus på alfabetet genom att stava ord i en övningsbok. Det är ju fantastiskt vad fort det går nu, både att ljuda och stava ord. Polarn har i sådana sammanhang ett väldigt passande tålamod och självkänsla, som gör att hon inte stressar upp sig över fel eller svårigheter. Jag hoppas det håller i sig, för det kommer definitivt underlätta inlärningen. 

Sen informerade Polarn att i skolan hade det  stått fri lek på schemat vid den tidpunkten, så då fick det bli så. Polarn valde att titta på "Hitta Nemo".

Till lunch bjöds det på den upphetsande "maträtten" äggsmörgås. Men den lilla damen åt med god aptit, och det är gott nog för mig. 

Eftermiddagen ägnade vi åt handarbete. Polarn ville sy en egen tygpåse. Hon fick två tygstycken och lite tråd, vilket hon väldigt stolt knåpade ihop till en påse. 


Jag vet inte var hon får alla idéer ifrån, men kan inte låta bli att beundra hennes kreativitet. 

Herr B.o.B. och Pyret drog iväg till pyjamasklubben, vilket Polarn inte kunde följa med på. Så vi ägnade kvällen åt att titta på "Upp" och att fortsätta handarbeta, sida vid sida.

Jag med min virkning och hon med sitt egenkomponerade regnbågsbroderi. 

Vi får väl se vad morgondagens vab har på sin agenda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.