Fortsätt till huvudinnehåll

Kunskapshöjning

Ännu en utbildningsdag. 

Det är ju alltid tacksamt att få möjlighet att spendera en hel dag till att lära sig nya sätt att se saker från patientens perspektiv, och sätt att hjälpa och bemöta så det blir så bra som möjligt för både patienten och en själv. 

Med tanke på rådande situation är det också självklart att vi inte ska spendera en hel dag tillsammans i en liten konferenslokal. 

Men samtidigt, utbildning en hel dag så här:
Hjälp.

Jag är väldigt tacksam över all teknik som gör vardagen enklare, och framförallt ger så många lösningar på situationer i den här pandemin. Men herrejisses vad jag kommer avsky teknik när det här är över. 

Inte bara försvinner det bästa från utbildningsdagar; att få igång diskussioner som gör att man lär sig ännu mer. Det sämsta från utbildningsdagar förstärks; att man blir så vansinnigt trött. Lägg till lite teknikstrul så är det hela fulländat. En av de sämsta delarna med heldagsutbildning är dock densamma: Jag får problem med ryggen. Jag är inte längre gjord för att sitta still en hel dag, varken på kassa konferensstolar, eller i en soffa. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.