Fortsätt till huvudinnehåll

Blandad kompott

Idag har jag funderat på om jag är för gammal för det här:

Pyret blev väldigt nöjd och förklarade att hon nog bara sett mig i fläta eller flätor två gånger tidigare. Hon ville gärna att jag skulle ha det oftare. Nu är luggen tillräckligt lång för att baka in så rent praktiskt är det möjligt, men vetetusan om det passar. 
Jag gillar generellt inte att grubbla över om man är för gammal för saker, men jag vill ju heller inte bli den där som missar när saker börjar se malplacerade ut.

Precis som sin syster, börjar Polarn intressera sig för schack. Jag tittar på The queens gambit på Netflix, dels för att det är en riktigt bra serie, men också pyttelite för att försöka få lite tips. *skoja bara* Det hjälper inte som jag önskar, men jag börjar vagt komma ihåg hur man spelar och lyckades vinna ett av partierna idag. Att bli nöjd över att vinna över en 6-åring säger väl en del om ringrostigheten, men också över hur snabbt de små liven lär sig saker. 

Något vi har mer gemensamt är intresset för handarbete. Polarn blev klar med sitt senaste projekt idag:

Vi ramade in det eftersom hon blev så stolt. Jag är lika stolt jag, över hennes känsla för färg och form.

Eftersom det var fredag testade vi att baka Kladdkakemuffins med nutellafyllning till fredagsmyset.


Jag serverade det med ischokladglass, blåbär och hallon. Mysigt värre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.