Fortsätt till huvudinnehåll

Kreativa Polarn

Egentligen kanske det gamla uttrycket att hur man har sitt skrivbord visar hur man är i huvudet, stämmer ganska bra in på Polarn:

Hon är inne i en extra kreativ pyssel-fas. Hon är ju alltid i en kreativ fas, den här känns bara extra allt.

Just nu plöjer hon återvinningskärlen i jakt på material, sen kör hon fullt ös.
Till exempel gör hon praktiska föremål som pennburkar:
 
Och en slippa-böja-sig-burk:
Instruktion:
Genom att dra i snöret så kan du sänka eller höja burken. På så sätt kan du få någon annan att lägga det du tappat på golvet i burken, så kan du dra upp burken och återfå ditt föremål utan att böja dig ner. 

Eller vad sägs om ett parasoll:
Kanske för relativt små varelser.

Mer kreativa föremål är till exempel denna surfande fjäril:
Burken är en fjäril med vingar i papp, och ögon och mun av garn. Shampoflaskan är surfbrädan och det blå pappret är vatten. Så klart.

Sedan har vi ju hennes projekt att fingervirka halsdukar till alla gosedjur, det här är endast ett litet urval:

Syster Pyret saknar inte en kreativ sida hon heller, exempelvis så har hon på fritids fått prova på makrame, och gjort ett armband:
Jag skulle vilja ha ett själv.

Men istället för att vara kreativ fick jag använda min lunchrast under hemarbetet till att ordna det här:

Chauffören var så schysst att han lämnade provet och väntade medan jag gjorde det, istället för att komma tillbaka senare. På så sätt behövde jag inte riskera att behöva avbryta något patientsamtal. 

Symtomen rör sig nu om att jag har torrhostat en handfull gånger under dagen. För att vara småbarnsförälder, om jag fortfarande räknas som det, när är barnen för stora för att räknas som småbarn? I vilket fall som helst, det här kan vara den lindrigaste förkylningen jag haft på flera år, och det kan man ju lite kreativt tolka som en enorm seger.




Kommentarer

Greken sa…
Men gulliga polaren! Riktig uppfinnare. Hade exakt en sån period när jag var liten. 😂 Jag skulle behöva en fin pennburk till mitt jobb. Om hon gör en special till mig så kan jag betala i valfri valuta/bok/godis som mamma godkänner 😂

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.