Fortsätt till huvudinnehåll

Winter-lovers.

Hos oss är det 19 grader i lägenheten.
Inte illa, jag hör om dom som har 17.
Fast vi har 19 grader och vind, för att våra fönster är gamla och dåliga.
När jag idag har suttit här hemma och, surprise!, pluggat så har jag haft raggsockor och halsduk på mig. Men jag har frusit ändå.
Nu ska jag uppbåda allt mod jag kan finna i min kalla lekamen för att gå och lägga mig.
Det blir ju bra om ett par timmar för jag brukar vakna och svettas under fluffigt täcke mitt i natten, men vägen dit, herre...
Jag kommer få lov att klä av mig med hjälp av fingrar som är som istappar. Kan jag ha på mig vantar då?
Jag kommer få lov att ta av mig halsduken, eller måste jag det? Finns det någon risk att jag stryper mig själv om jag sover med den på?
Sen kommer jag få lov att krypa in under ett iskallt täcke, tillsammans med en katt vars päls är... ...iskall (jag kommer bara på liknelser som börjar med is, av någon anledning).
Om jag sen har lite tur och sover, och därför blir lite varm och gosig, så kommer jag få lov att byta det mot att gå upp i kylan imorgon bitti, och klä av mig i ett iskallt badrum för att duscha.
Men det är väl ändå en himla tur att vi äntligen fick lite vinter!?
Eller hur winter-lovers?
(Ja, jag är ironisk, jag tillhör generationen som har sån humor.)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.