Fortsätt till huvudinnehåll

Kommersialisering.

Imorgon är det Alla hjärtans dag.
Då ska man ställa sig i kören för att sjunga "Nä, sånt firar vi inte, det är ju bara kommersiellt skit."
Jag är av åsikten A: Men herrejisses, vilka dagar är inte kommersiella? Firas julafton, påsk, födesedagar, mor-och fars dag kanske? Vad är skillnaden?
Och på fråga 2 svarar jag: Man måste inte fira dagen med att köpa en massa skit. Det går att överraska sin kära med hemlagad mat, ett fint mail, en extra puss på kinden, en fotmassage, en nybäddad säng, en fika, å en hel drös andra icke kommersiella sätt.
Jag kryssar alternativ x på: att vardagen så lätt tar över, och vardagen är tråkig. Dessutom är jag glömsk, maken lika så. Så vad skönt att det kommer en dag och påminner oss om att bryta vardagen och komma ihåg varandra.
Och har man sagt A, så får man säga B: "Men vad taskigt mot alla singlar att käbbla om kärlek hela dagen." Japp, och jag tycker att mors- och farsdag är skittaskiga mot oss barnlösa, och julen är skitpestig för de som inte har familj, och semestertider känns hånfulla mot de som inte har något jobb att ta semester ifrån. Livet är orättvist.
Så strunta i att sjunga i den där pretto-kören och sjung en liten kärleksvisa till din älskling istället. På ett lagom icke-kommersialistiskt sätt.

Kommentarer

Jenny sa…
Bra sagt!
Fast maken vill inte fira, buhu :'(

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.