Fortsätt till huvudinnehåll

Gammal hund.

Jag läser 6 ämnen för tillfället.
Jag har med åren blivit allt mer tankspridd.
Jag är ordningsmänniska ut i fingerspetsarna.
Jobbig kombination.
När inlämningsuppgifter, prov och "läs det här" börjar ramla in från alla håll och kanter i en allt högre takt, börjat tant B.o.B. få problem att hålla reda på allt.
Och herr B.o.B. är inte direkt en ordningsmänniska, han är mer en ta-det-som-det-kommer-människa, en det-ordnar-sig-människa och också lite tankspridd-professor-människa.
Ingen hjälp där alltså. Eller jo, han är ett väldigt bra komplement till min hysteriska ordningspolis-sida, men han är inte så bra på att hjälpa mig hålla reda på saker.
Så, jag nämde att jag skulle behöva någonting för att få en överblick på alla läxor för att slippa känna mig så överhopad och noll-kollig, typ en stor whiteboard med hela månader i taget. Men kanske skulle det fungera med en bra almenacka, en väggvariant kanske..?
Jag vet inte, jag har inte kolla upp vad som finns att välja på.
Maken tittar på mig som om jag kom från stenåldern och säger: "Men lägg in det i Googlekalendern så får du det på mobilen och paddan också."
Detta har varit vår dispyt i många år.
Jag tycker inte att jag får samma överblick som i vanig kalender, han tycker att man får det.
Men å andra sidan, jag glömmer bort saker mycket mindre än vad han gör (vad han än påstår).
Men jag förstår inte vad jag missar?
Alltså visst, mobilens kalender är bra för att lägga in påminnelser som tjuter till när man är uppe i det blå, och jag anväder larmen flitigt.
Men av någon pedagogisk anledning så tappar jag koll där, jag ser mönstret mycket bättre i vanlig pappersform, utan att på något sätt kunna motivera varför.
Därför är dagens belöning för att jag har tränat på morgonen, och suttit och skrivit flitigt på en av uppgifterna i den enorma läx-högen, ett besök på bokhandeln för almenacksjakt.
Det är bättre så.
Tryggt.
Säkert.
Gammalt och beprövat.
För jag vägrar tydligen att lära mig sitta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.