Fortsätt till huvudinnehåll

Vad spelar du för spel?

Polarn fick ett spel i födelsedagspresent av en kompis. Stora idolen David Sundins spel; Från och med nu. Det lät som ett väldigt roligt spel. Man skulle dra kort där nya regler lades till hela tiden, spelarna behövde sedan komma ihåg alla dessa regler varje gång det var ens tur att dra ett nytt kort med en ny regel. Om en spelare missade en regel kunde en annan spelare trycka på Stora röda knappen, och få poäng. Därefter började man på nytt med att lägga till nya regler. Det gällde alltså att komma ihåg att säga och göra vissa saker varje gång det var ens tur, och att hålla koll på att de andra spelarna kom ihåg.

Det var lika roligt som det lät. Om jag hade spelat med andra. Nu spelade jag med en som blir ledsen om hon har fel och en som blir arg om hon har fel. Två var också sådana som inte har fel.

Jag tänker så här; måste man som förälder lära barnen att spela spel? Kan de inte lära sig det i skolan, eller med kompisar, eller som vuxna tillsammans med en intet ont anande partner? Jag ifrågasätter starkt att det ska vara en förälders uppgift. Det är så kul när de kommer upp i ålder så att man kan spela spel ihop. Nja, ibland. När de är exakt rätt kalibrerade i sömn, mat och energi, när solen står rätt i zenit, det är solförmörkelse, dagen efter julafton och en magisk enhörning har visat sig. 
Då skulle jag gärna spela det där spelet igen, annars gärna med ett gäng kompisar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

En kulinarisk resa.

Pyret har idag tagit sig över hela världen bara med maten. Eller, faktiskt, bara med ris. Till lunch åt hon asiatiskt; stekt ris. Till mellis blev det svenskt; Risifrutti. Till middag tog hon sig söder ut med lite italienskt; risotto. En sådan världsvan liten dam vi har fått. Även om hon blir lite ensidig emellanåt.