Fortsätt till huvudinnehåll

Packat och klart

Inatt kunde ingen sova. Jag vet inte vad som orsakade detta haveri, men först kom Pyret till min säng, sen kom Polarn, sen kom katten (tillbaka från en liten nattlig utflykt). Det blev varmt som i en bastu och vi låg alla och vred oss, när arvsmassorna slumrade till drömde de vilda drömmar. Kan det ha varit något stök utanför som väckte oss utan att vi i vaket tillstånd hann höra vad som hände? Oklart. Det ledde i alla fall till att jag var mör som en Kobe-biff när jag vaknade. 

Men jösses vilket bra upplägg för att åka iväg och hålla en tre timmar lång föreläsning, tänkte ingen. Men jag drog på mig mina nya rosa, lite för stora, byxor och åkte iväg.
Bänkarna fylldes på, men i pausen fick jag vara ensam och andas.
Det var en fin klass som ställde bra frågor och lyckades se någorlunda intresserade ut. 

Temat för dagen är nog  packad värme, för precis som sovrummet under natten, var föreläsningssalen varm och kvav. När jag var färdig var jag verkligen färdig, som i helt slut. Jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken med hjälp av en lunch klockan halv två, så att jag kunde jobba några timmar till. 

För att belöna mig nu när jag genomlidit vårens föreläsningar, så köpte jag bär och frukt. Jordgubbarna var på rea, och inplastade.
Hur kommer det sig att plasten de använder i affärerna klibbar fast så man knappt får upp förpackningen, medan den man själv köper bara sitter fast så länge som man kan hålla andan? 

En annan förpackningsfråga:
Varför är det så sällan "Öppnas här" döljer något man kan öppna? "Öppna här" är ju bara till för att man ska leva i illusionen att tillverkaren vill dig väl. Egentligen sätter de det lilla snöret, eller perforeringen, eller vad det nu är, lite off, så att man bara känner sig dum där man sitter och pillar, sliter och river. 
Jag var hungrig efter träningen idag, så jag använde till sist tänderna för att få upp förpackningen. 

Nu packar jag ihop och hoppas få ta igen lite sömn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.